see also our Facebookpage

This project has been funded by the Baden-Württemberg Stiftung, Bürgerstiftung of Ulm and other sponsors.

DANET sustine victimele inundatiilor din Serbia si Croatia 

In mai 2014 Serbia si Croatia au fost lovite de cele mai grele inundatii din ultimii 120 de ani. Multe mii de oameni, in special din Serbia, au fost evacuati. Ei si-au lasat proprietatile si bunurile pentru a merge catre tinuturi mai sigure, fara a avea vreo idee daca se vor mai putea intoarce vreodata acasa. Apa a cauzat distrugeri enorme in zonele inundate.

Avand in vedere aceste circumstante exceptionale si gradul de distrugere cauzat de inundatiile extreme, Danube Networkers for Europe (DANET) a decis sa sustina doua comunitati din Serbia si Croatia, respetiv Jamena din Serbia si Gunja din Croatia.

Aproximativ 80% din Jamena- case particulare, institutii publice, scoala, au fost distruse de inundatii. Scoala primara, cu 63 de copii cu varsta pana la 15 ani, a fost inchisa datorita stricaciunilor. Materialele scolare, mobila precum si sistemele de caldura si electricitate au nevoie sa fie reparate sau inlocuite.

Jamena-Gunja flood

Gradinita „Zvjezdice" din Gunja are grija de copii cu dizabilitati, in special cu handicap mental. Gradinita gazduieste 20 de persoane in prezent – prescolari, copii din ciclul primar si tineri. Inundatiile au distrus toata proprietatea, documentatia, precum si doua parcuri cu un teren de joaca si o gradina de plante.

Jamena-Gunja flood

Prin proiectul comun The Wanted Danube, noi urmeaza sa sustinem aceste doua institutii sa-si reconstruiasca proprietatea si sa-si continue munca lor.

Puteti vedea aici cateva fotografii, ce indica severitatea ditrugerilor provocate de inundatii in Jamena si Gunja, fotografii pe care le-am primit de la partenerii nostri.

Jamena-Gunja flood

Jamena-Gunja flood

Jamena-Gunja flood

Jamena-Gunja flood